Teambuilding met paarden - PaardenInzicht
15811
page-template-default,page,page-id-15811,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Teambuilding met paarden

Teambuilding met Paarden

PaardenInzicht verzorgt teambuilding. Dit is bijzondere teambuilding, omdat het teambuilding is waarbij de teamleden samenwerken met paarden. Deze teambuilding levert ondernemingen letterlijk en figuurlijk veel op, omdat het in 2011 opgerichte PaardenInzicht gespecialiseerd is op het gebied van management en bedrijfscoaching. Teams hebben door de teambuilding met paarden de kans in korte tijd klinkende resultaten te boeken.

Hiervoor staat PaardenInzicht’s Margreet Noordanus garant vanwege: kennis, kunde en ervaring met zakelijke teambuilding en coaching, de expertise op het gebied van paarden met betrekking tot aard, natuur en gedrag en de ruime (werk)ervaring van Margreet Noordanus.

Het zal elk bedrijf als muziek in de oren klinken: Een team dat één team is, dat met en voor elkaar de zaken oppakt uitgaande van de belangen van de klant. Dit is een van de mooie resultaten die teams bereiken door de teambuilding met paarden! Teambuilding is een ‘must’, want het team is zo sterk als de zwakste schakel.

Paarden overleven zonder praten en gebruiken daarvoor non verbale communicatie. Dit is communicatie die zij nodig hebben om te overleven, iets wat paarden al 55 miljoen jaar succesvol doen, en is er volledig op ingericht  dat paarden heel snel gevaar kunnen detecteren. Een paard communiceert door middel van lichaam, houding, zien, horen, reuk en voelen.

Zodra een team in de omgeving van het paard komt, wordt het team automatisch door het paard ‘bekeken’. Onder andere: houding, manier van bewegen, intonatie en de (onbewuste) energie van de teamleden, gebruiken paarden bij het ‘scannen op veiligheid’. Op hetgeen een paard ‘scant’ bij de teamleden volgt een reactie, hetgeen spiegelen wordt genoemd. Deze reactie is heel duidelijk en bijzonder aanschouwelijk: tijdens teambuilding met paarden laat een 600 kg paard, in het hier en nu zien en ervaren wat het team uitstraalt.

Daarnaast krijgt het paard voortdurend biofeedback van de teamleden. Zijn zij bijvoorbeeld bang, en zweet iemand van angst? Of doet een teamlid ‘aan de buitenkant’ alsof er niets aan de hand is, het paard ruikt dit (net zoals honden) en reageert hierop. Deze en andere biofeedback, geeft het paard voortdurend informatie over hoe jij, of hoe de teamleden er aan toe zijn. En dat is precies wat Ruud Metsemakers van Watch-HRM zo treffend aangaf toen hij zei: Het paard laat met chirurgische precisie zien waar het bij iedereen om gaat.

teambuilding

Reacties op teambuilding met paarden training

 • Feedback bedrijfseigenaar n.a.v. teamcoaching Management Team, 29 Dec 2016. Het was fijn om weer eens met de neus op de feiten te worden gedrukt, mooi om te zien waar het MT (zeker na de 2e sessie) mee terugkomt.
 • Feedback dd 29.08.2015 naar aanleiding van workshop. Margreet, de workshop van vandaag was een geweldig leuke en boeiende ervaring. Ik heb veel geleerd! Communicatie, leiderschap, samenwerking en teamwork….het kwam allemaal aan bod. De paarden lieten bij iedere deelnemer perfect zien waar een persoonlijke verandering een verbetering voor zichzelf of in het team zal geven. Wie is een natuurlijk leider en bij wie voelt het paard c.q. een mens zich veilig. Wat is het effect van de groep op het paard of de mens. Het werd allemaal inzichtelijk gemaakt.
 • Feedback 6 juni 2015: Ik kan het coachen met Paarden iedereen van harte aanbevelen, zowel voor teams waar het niet zo goed loopt, als bij geoliede teams waar de innerlijke ik versterkt kan worden.
 • Online feedback vraag 9: Als u een rapport cijfer mag geven (voor de dienst van PaardenInzicht die u heeft bijgewoond/afgenomen) tussen 1 en 10, wat is uw cijfer dan? Kunt u aangeven waarom u dit cijfer geeft? 9, een unieke leerzame ervaring waar mensen echt iets mee kunnen. Top verzorgt en ontzorgt zeker een aanrader!

De voordelen van teambuilding met paarden

 • Voor teams van 2 tot plus-minus 50 personen.
 • Direct inzicht.
 • Teambuilding trajecten zijn verhoudingsgewijs kort.
 • Teambuilding wordt in overleg op maat en thema gemaakt.
 • Veranderingen in gedrag en houding worden snel bevestigd.
 • Direct toe te passen zowel op het werk als thuis.
 • Resultaat is snel te zien en te ervaren.
 • Blijvende resultaten.
 • Zeer goede aanvulling op andere coachtrajecten.
 • Het proces wordt met nieuwe inzichten weer in beweging gezet.
 • De teamleden hoeven niet op het paard te zitten.

De nadelen van teambuilding met paarden

 • Angst voor paarden is geen probleem: zelfs met een hek er tussen is er contact en interactie met deelnemers en kan de teambuilding met paarden zijn werk doen. Dit is zelfs zo als 1 teamlid buiten de bak blijft.
 • Men kan allergisch voor paarden (blijken te) zijn.
 • Een enkele keer komt het voor dat bij individuele teamleden (weggestopte) trauma’s boven komen. De coach voor dit teamlid de teambuilding stoppen en verwijzen naar daarvoor gespecialiseerde hulp.