PaardenInzicht Op weg naar verbetering met het paard als spiegel
691732
post-template-default,single,single-post,postid-691732,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Op weg naar verbetering met het paard als spiegel

Het gedrag van paarden in metaforen, zoals snuiven, het hoofd laten hangen, de oren vooruit, wegspringen of terugtrekken, is gemakkelijk te herkennen in ons eigen gedrag en in de mensen waarmee we in persoonlijke of professionele relaties omgaan. Het is begrijpelijk waarom paardencoaching zo waardevol is. Nu is het aan ons om deze inzichten toe te passen in de praktijk. En daarbij zullen we dan in gedachten regelmatig de nieuwsgierige neuzen en oortjes van onze coachpaarden zien! meer info www.paardeninzicht.nl of bel 0622360999

Op weg naar verbetering met het paard als spiegel

Op weg naar verbetering met het paard als spiegel

Deelnemers die bij PaardenInzicht werken aan communicatie, samenwerking, leiderschap, teambuilding, cultuurverandering en verbetering van de management vaardigheden, delen regelmatig hun ervaringen online in posts op LinkedIn, Facebook, Instagram en door middel van blogs. Onderstaand een blog van een van deze deelnemers uit 2015, de blog is door mij  aangepast op basis van de ervaringen die andere deelnemers deelden.

Een paard is een spiegel

Een paard is als een spiegel die jou, je gedrag en je houding reflecteert. Als jij nerveus bent, voelt het paard dat ook. Als jij haast hebt, beweegt het paard in hetzelfde tempo achteruit. Mijn eerste ervaring met paardencoaching bij Margreet Noordanus van PaardenInzicht Coaching heeft mijn kijk op paarden voorgoed veranderd.

Vertrouwen leidt tot wederzijds vertrouwen

Ik heb geleerd dat het geven van vertrouwen aan een paard leidt tot wederzijds vertrouwen. Mijn laatste ontmoeting met een paard was jaren geleden, en die verliep niet prettig. Maar de ontmoeting met Margreet en haar coachpaarden was een openbaring. Ik besefte nooit dat paarden prooidieren zijn en dat ze hun veiligheid vinden in de groep. Ze associëren de ogen voorin je gezicht met roofdieren. Ze zijn constant alert, kunnen ver ruiken en horen, en verdienen respect, zonder autoritair gedrag.

Het gedrag van paarden in metaforen, zoals snuiven, het hoofd laten hangen, de oren vooruit, wegspringen of terugtrekken, is gemakkelijk te herkennen in ons eigen gedrag en in de mensen waarmee we in persoonlijke of professionele relaties omgaan. Het is begrijpelijk waarom paardencoaching zo waardevol is. Nu is het aan ons om deze inzichten toe te passen in de praktijk. En daarbij zullen we dan in gedachten regelmatig de nieuwsgierige neuzen en oortjes van onze coachpaarden zien!
meer info www.paardeninzicht.nl of bel 0622360999

Echt een spiegel

Een paard is echt een spiegel. Als jij gespannen bent, wordt het paard gespannen. Als jij dwingt, zal het paard weerstand bieden. Maar als je kalm en respectvol bent, zal het paard met je meewerken. En als je vertrouwen geeft, krijg je het terug. Mijn ervaring met het Friese paard was ontroerend. Ze koos zelf wie haar mocht benaderen en leiden, en wie nog niet klaar was voor die directe interactie.

Volledige aandacht en concentratie

Het coachpaard liet ons zien dat ze alert was als we ons als team niet eens konden worden. Als we afgeleid raakten, beschouwde ze ons als gevaar, waardoor we al snel inzagen dat we dan ook een potentieel gevaar voor onszelf zijn. Toen we als team door een smal straatje moesten lopen zonder de afbakening te raken, eiste ze onze volledige aandacht en concentratie. Verslapte onze aandacht? Dan haakte ze af en stapte ze zo de opdracht uit, afbakening of niet!

Het is niet heel moeilijk

Het gedrag van paarden in metaforen, zoals snuiven, het hoofd laten hangen, de oren vooruit, wegspringen of terugtrekken, is gemakkelijk te herkennen in ons eigen gedrag en in de mensen waarmee we in persoonlijke of professionele relaties omgaan. Het is begrijpelijk waarom paardencoaching zo waardevol is. Nu is het aan ons om deze inzichten toe te passen in de praktijk. En daarbij zullen we dan in gedachten regelmatig de nieuwsgierige neuzen en oortjes van onze coachpaarden zien!

Meer weten? Het eerste gesprek is gratis en ik kom je graag meer vertellen over wat PaardenInzicht voor jou, je medewerkers en medewerksters, teams en bedrijf kan betekenen.

Leiderschapsprogramma’s en alle overige programma’s, trainingen en coaching zijn op maat en worden daarbij door heel Nederland gegeven. Vragen? Bel: 0622360999 of mail info@paardeninzicht.nl

ENGLISH: I often get the question: horse coaching, what do you use it for?

Horse coaching is very suitable to be used for:

– gaining insight in talents and skills to be (further) developed

– solving problems with skills

– Developing and improving communication, cooperation and (personal) leadership

– Obtaining self insight

Furthermore, PaardenInzicht is called upon when there is a question of:

– personal problems and problems on the work floor

– gaining insight in (personal) hurdles and obstacles

– Stagnant and deadlocked coaching processes

– When the (team) problem seems to be ‘insurmountable

Want to know more? The first conversation is free and I would love to tell you more about what Horse Insight can mean for you, your employees, teams and company.

Leadership programs and all other programs, trainings and coaching are tailor-made and delivered throughout the Netherlands. Questions? Call: 0622360999 or mail info@paardeninzicht.nl

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen over wat anderen over PaardenInzicht zeggen? KLIK HIER

© September 2023 PaardenInzicht / Margreet Noordanus

Reageren of vragen? Graag! Stuur je mailtje naar info@paardeninzicht.nl

 

Luister ook het interview van Margreet op NPO2: Radio interview Margreet

Zelf aan de slag? Neem dan contact op! Je kunt bellen naar: 06-22360999 of mailen naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen? Het gratis e-book 35 Redenen om je door Paarden te laten Coachen, kun je downloaden door: hier te klikken!

Meer informatie? Over PaardenInzicht en de coaching met paarden:
www.paardeninzicht.nl

Ben jij gekalibreerd? Is je team gekalibreerd? Wat dat betekend? Lees de
blog https://paardeninzicht.nl/kalibreren/

Of bekijk de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN

Margreet Noordanus Presentation

Is elkaar aanspreken LASTIG? Dan is een training om hiermee te oefen geen overbodige luxe. Boek bijvoorbeeld de training Aanspreken Lastig.

TOP TIP: thuis aan het werk en moet je vanuit huis leidinggeven aan een team? Lees dan de blog: https://paardeninzicht.nl/vijf-tips-voor-een-optimale-teamsamenwerking-op-afstand-en-in-crisistijd/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.