PaardenInzicht coacht door heel Nederland PaardenInzicht op toplocaties
356470
post-template-default,single,single-post,postid-356470,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

PaardenInzicht coacht door heel Nederland

PaardenInzicht coacht door heel Nederland

Op de home page staat het al vermeld: PaardenInzicht coacht door heel Nederland en heeft daarvoor een netwerk aan geschikte coachlocaties.

Aan deze locaties worden eisen gesteld!

Naast een binnenbak en een geschikte binnenruimte om de deelnemers te ontvangen, hebben we natuurlijk een natje en een droogje nodig. Op alle locaties zijn hier ruimschoots mogelijkheden voor en op verzoek zijn er ook veel extra mogelijkheden.

Maar veel belangrijker is dat ik altijd met paarden van de locatie coach, er dienen dus ook coachpaarden te zijn. Reden dat ik met paarden van de locatie zelf coach is dat deze paarden dan in hun eigen vertrouwde omgeving zijn en geen stress hebben ervaren van bijvoorbeeld een langdurige reis op een paardentrailer tijdens het spitsuur.

Voorwaarde is wel dat de paarden het goed hebben en wel verzorgd zijn: een locatie moet PAARDVRIENDELIJK zijn en de noodzakelijke paardenkennis te hebben. Ook moet een locatie beschikken over meerdere paarden waar mee gecoacht kan worden, in het kader van het welzijn van zowel paard als deelnemers kan het namelijk soms zo zijn dat er van paard gewisseld moet worden. Want net als bij mensen is het ook bij paarden zo dat er wel eens mindere dagen zijn en soms is het zo dat bijvoorbeeld een groep bij een paard teveel stress veroorzaakt. Dat zijn dan natuurlijk coachpunten waar we met zo’n groep aan moeten werken, maar voor een coachpaard kan dit erg onplezierig zijn: is dat zo dan wordt er gewisseld. Verder moeten paarden lichamelijk en geestelijk in staat zijn te coachen en ook daar wordt goed op gelet: een paard dat niet lekker is laat tenslotte in de interactie met een mens andere dingen zien dan een paard dat fit en gezond is. En je wilt niet dat een reactie die veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld pijn bij het coachpaard wordt opgevat als coachpunt.

Logischerwijs heb ik daarin een belangrijke rol: ik moet het onderscheid kunnen maken tussen een ziek en gezond paard en het weten wanneer een paard niet wil coachen of in de stress raakt van een groep. Ook moet ik onderscheid maken tussen paardengedrag is in relatie tot andere paarden of de omgeving en de reacties van een paard in relatie tot de mens of mensen die op dat moment de interactie zijn aangegaan.

Heeft een locatie deze zaken op orde, dan is het in de praktijk zo dat de samenwerking met PaardenInzicht als ‘vanzelf’ gaat en staat niets een goede en langdurige samenwerking in de weg: er zijn locaties waar ik sinds de oprichting van PaardenInzicht in 2011 mee samenwerk.

Hoe leuk is het om een speciaal een berichtje te krijgen als een van de coachpaarden een veulen heeft gehad? Of dat ik zelf mag kiezen met welk paard ik coach? Of dat er op mijn aangeven wordt nagedacht over welk paard het beste voor een bepaalde groep kan worden ingezet? En dat het geen probleem is bijvoorbeeld ’s ochtends met een ander paard te coachen dan ’s middags? Of met twee paarden? En hoe geweldig is het te horen dat de coachpaarden, die vaak dus ook dienst doen als manegepaard tijdens de paardrijlessen, zelfbewuster en zelfstandiger worden?

Een goede samenwerking komt mijn klanten natuurlijk ten goede: loopt alles ‘als vanzelf’ dan ligt de focus bij de deelnemers en hun coachpunten. Dit is iets wat ik in de reflectie-formulieren vaak terug krijg: alles perfect geregeld. Een mooier compliment kan ik niet krijgen!

Onlangs was #ondernemers #netwerk Inspiranza bij ons om kennis te maken met #training met #paarden en #communicatie onder leiding van @paardeninzichtnl. Dat leverde hele mooie momenten op!! (*)

Al moet ik zeggen dat ik het ook geweldig vind als een coachlocatie een mooi bericht als het bovenstaande post! Deze post stond op vrijdag 6 november 2020 jl. op Instagram en is met recht een bekroning van een geslaagde samenwerking!

Meer weten over mogelijke paardencoach-locaties en de mogelijkheden voor training, coaching en themaworkshops met paarden? Neem dan contact met me op, bel 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

© Margreet Noordanus / PaardenInzicht Takes you to the next level!

www.paardeninzicht.nl / info@paardeninzicht.nl

Vlodrop, 18 november 2020

Reageren of vragen? Graag! Stuur je mailtje naar info@paardeninzicht.nl

Zelf aan de slag? Neem dan contact op! Je kunt bellen naar: 06-22360999 of mailen naar info@paardeninzicht.nl

(*) Geciteerde post, is gepost door de zeer paard vriendelijke en professionele locatie van Akasha Rijkunst te Gassel https://www.akasha-rijkunst.nl/ Voor de hele post, zie: https://www.instagram.com/p/CHLYo7fJiLU/?igshid=1fe5nu33r74fg&fbclid=IwAR0CNjjyOYNelTH9HQ-kR2wIwm54E5nDmrgUylpKwqslXIgsSFbeysIumIs

En natuurlijk werkten wij corona-proof!

 

© Margreet Noordanus / PaardenInzicht Takes you to the next level!

www.paardeninzicht.nl / info@paardeninzicht.nl

Vlodrop, 10 november 2020

Reageren of vragen? Graag! Stuur je mailtje naar info@paardeninzicht.nl

Zelf aan de slag? Neem dan contact op! Je kunt bellen naar: 06-22360999 of mailen naar info@paardeninzicht.nl

Meer informatie? Over PaardenInzicht en de coaching met paarden: www.paardeninzicht.nl

PaardenInzicht door de jaren heen, de eerder verschenen delen:

Meer lezen? Het gratis e-book 35 Redenen om je door Paarden te laten Coachen, kun je downloaden door: hier te klikken!

Nog meer lezen?

Video’s bekijken?

Publicaties Margreet Noordanus / PaardenInzicht

 

Geen reactie's

Geef een reactie