VAKKENNIS ALTIJD BIJHOUDEN PaardenInzicht
388103
post-template-default,single,single-post,postid-388103,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

VAKKENNIS ALTIJD BIJHOUDEN

VAKKENNIS ALTIJD BIJHOUDEN

In mijn vak werk ik met paarden en mensen: dat is naast heel erg leuk, interessant en prachtig om te doen ook een enorme verantwoordelijkheid.

De deelnemers (m/v/gn) hebben doelen en deze moeten zij kunnen halen, daarvoor is het nodig dat ik het een en ander weet over hun werk, het bedrijf en daarbij moet ik de individuele coaching en teamcoaching zodanig inrichten deze optimaal gefaciliteerd bij het halen van de doelen.

Hiervoor is kennis nodig met betrekking tot leiderschap, samenwerking, teams, teamvorming, communicatie, vaardigheden, leiderschapsvaardigheden, management, non-verbale communicatie, lichaamstaal etc.

Ook moet ik weten wanneer ik moet stoppen met coachen, dat kan voorkomen als blijkt dat een deelnemer een onverwerkt trauma heeft waarvoor eerst hulp van bijvoorbeeld een psycholoog nodig is. In deze kennis voorzie ik door voortdurend te lezen en te leren, dat kan met de hulp van boeken, het volgen van cursussen en opleidingen, workshops, online workshops, e-learning, het volgen van het nieuws, online lezen van blogs, nieuwsbrieven, door het lezen van biografieën van grote leiders en door het lezen van zelfshulp-, coach en allerlei andere relevante boeken.

Verder moet ik in staat zijn de deelnemers veilig te houden tijdens de paardencoaching.

Hiervoor is het nodig dat ik het gedrag van mijn deelnemers in kan schatten en daarbij het gedrag van de paarden in kan schatten. Daarbij moet voortdurend de interactie in de gaten gehouden worden in combinatie met de omgeving, want ook in de omgeving kunnen dingen gebeuren die de veiligheid van de deelnemers kan beïnvloeden.

Tot slot: paardenkennis.

Heel belangrijk: je moet het gedrag kennen, bijzonder gedrag herkennen, het opmerken als een paard ziek is en het ook opmerken als een paard bijvoorbeeld geblesseerd is of, dat een paard te veel last van stress heeft vanwege de deelnemers of een team. Welzijn van het paard is super belangrijk en daarbij het nodig dat het paard zich goed voelt, om vrij te kunnen coachen. Hier is het een en ander aan kennis voor nodig met betrekking tot: welzijn, ziekte, gedrag en anatomie. En daarbij is het nodig de meest kleine signalen en combinaties van signalen te zien en daarbij vast te kunnen stellen of zo’n reactie wel of niet betrekking heeft op een deelnemer of groep.

Dit vraagt ervaring en leren, leren, leren en doen, doen, doen!

Gelukkig is dat mogelijk en ben ik dol op lezen en leren, dus ook over de paarden volg ik cursussen, opleidingen, het nieuws, blogs en daarbij lees ik alles wat los en vast zit over alle genoemde paarden-onderwerpen.

Afgelopen tijd heb ik ook een cursus gevolgd, bij het Engelse Center of Excellence

Dit was de cursus: Equine Psychology Diploma. Resultaat: GESLAAGD! Super trots op de fantastich hoge score van 97,15%. En dat ook deze opleiding zal bijdragen aan de kwaliteit van mijn werk, dat staat buiten kijf.

Hieronder de post die ik op Facebook en LinkedIn en Instagram heb gezet, er zijn te veel felicitaties om te vermelden, maar langs deze weg: ENORM BEDANKT!

Heel blij! GESLAAGD voor Equine Psychology Diploma

En trots op de score van 97% en op de feedback van de assessor: Overall strengths of assessment including understanding demonstrated: A fantastic achievement, Margreet, your answers were impressive, clearly explained and well written; this revealed your personal progression throughout the modules along with an excellent comprehension of the course material. You should be proud of reaching such impressive grades in each of the modules.

Overall Grade: Distinction – Overall Percentage: 97%

Grade Boundaries: RESUBMIT = 0% – 59%, PASS = 60% – 70%, MERIT = 71% – 85%, DISTINCTION = 86% – 100%

#altijdleren #trots #geslaagd

Wil je zelf ervaren hoe het is om door een paard en mij gecoacht te worden? Maak dan snel een afspraak, zie www.paardeninzicht.nl of mail naar info@paardeninzicht.nl Je kunt me ook direct bellen of appen: 0622360999 En ja, we houden ons aan de coronaregels!

©Margreet Noordanus / PaardenInzicht

Vlodrop, 10 maart 2021

Lees ook de PaardenInzicht casestudy waarin Ben, zijn coachpunten en zijn paardencoachtraject, centraal staan, zie: https://paardeninzicht.nl/acceptatie-dat-niet-alles-in-mijn-handen-ligt-casestudy-paardeninzicht/

PaardenInzicht werkt volgens de corona regels, lees erover in de PDF: https://paardeninzicht.nl/wp-content/uploads/2020/05/2020-PAARDENINZICHT-werkt-volgens-de-COVID-19-regels.pdf

PaardenInzicht bestaat in mei a.s. 10 jaar! Klik hier om de speciaal gecomponeerde PaardenInzicht tune te horen 🐴🎵🎶🐴

PaardenInzicht van Start tot Finish

Bekijk ook de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN

Nog meer lezen?

Video’s bekijken?

Publicaties Margreet Noordanus / PaardenInzicht

 

TOP TIP: thuis aan het werk en moet je vanuit huis leidinggeven aan een team? Lees dan de blog: https://paardeninzicht.nl/vijf-tips-voor-een-optimale-teamsamenwerking-op-afstand-en-in-crisistijd/

Is elkaar aanspreken LASTIG? Dan is een training om hiermee te oefen geen overbodige luxe. Boek bijvoorbeeld de training Aanspreken Lastig.

Bekijk ook de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN

Nog meer lezen?

Video’s bekijken?

Publicaties Margreet Noordanus / PaardenInzicht

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.