Paardencoaching: Wat te verwachten?
15554
page-template-default,page,page-id-15554,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 
Zorg voor je team & diens ontwikkeling

Paardencoaching: Wat te verwachten ?

Samen werken aan je persoonlijke én team-ontwikkeling!

Wat te verwachten

Welke verandering mag je verwachten?

Door de inzichten die verworven worden en door het leren oplossen van de ‘puzzels’ met de paarden kan er veel veranderen. Soms brengen de lessen werkelijk grote persoonlijke veranderingen teweeg: niet alleen verandert direct (soms in minuten!) de relatie met het paard, maar ook de relatie tot anderen zoals familieleden, vrienden, collega’s en werkgevers.

Het aha! Moment.

Het aha moment is voor iedereen uniek. Toen een deelnemer besefte hoe chaotisch hij met het paard communiceerde, draaide hij zich naar me om en riep: ‘Zo doe ik dat op kantoor ook!’ Dat klopte, jammer dat hij hier pas achter kwam nèt voor zijn pensioen.

In herhaling vallen…

Vaak hoor ik een zuchtend: ‘Dat deed ik vroeger al.’, of krijg ik de geïrriteerde opmerking: ‘Dat doe ik nou éénmaal!’ en soms met een blik van herkenning: ‘Mijn lerares zei precies hetzelfde.’ Logisch dat deze opmerkingen regelmatig gemaakt worden, we vallen immers als mens makkelijk in herhaling van het ons zo vertrouwde handelen en gedrag. Wat heerlijk dat de paarden ons hier zo vriendelijk attent op maken en ons alle kans geven hier constructief aan te werken.

“Doe ik dat nog steeds?”

‘Ik ben hiervoor van baan veranderd, en nou doe ik het nog steeds, ik dacht dat ik er vanaf was!’ Het paard laat zien dat oude gewoontes soms in onze gedachten wel afgeleerd waren, maar niet in de praktijk. Is dat het geval, dan blijkt het extra moeilijk om de problemen die hierdoor kunnen ontstaan op te lossen. Men denkt immers niet meer aan hetgeen men denkt afgeleerd te hebben. Door het inzicht dat het paard u geeft, kunt hier opnieuw en bewust mee aan de slag. Vaak blijkt dan in de vervolg sessie, dat de oplossing op snelle en constructieve wijze bereikt kan worden.

Inzicht Creëren

De medewerkers van een onderneming zijn het grootste goed, een gezonde medewerker betekent een sterk team en daarmee vaak een goed resultaat.

Wij stellen uw medewerkers centraal, maar helpen uw team tevens beter te functioneren. Hoe wij dit doen?

Door letterlijk samen de voetjes in de klei te zetten.

Serieus resultaat

Samenwerking ontstaat wanneer collega’s inzichten over zichzelf en hun teamgenoten krijgen.

Iedere training weer zien wij dat teams elkaar beter begrijpen, sterker voor de dag komen en dat arbeidsethos en collegialiteit verbeteren.